Implicarea părinţilor în educaţia copiilor într-un mod cât mai activ reprezintă un factor esenţial în dezvoltarea cognitivă, socială şi emoţională, determinând succesul educaţional al celor mici. Mai mult, cu cât parteneriatul dintre şcoală şi părinţi este mai stabil, cu atât parcursul academic al copiilor este mai bun. Cu gândul la aceşti factori, Asociaţia pentru Creativitate îşi doreşte să organizeze în cadrul proiectului “Eu cred în poveşti cu zâne” un workshop dedicat părinţilor şi profesorilor. Tema principală o reprezintă suportul pe care adulţii trebuie şi pot să îl ofere adolescenţilor pentru ca aceştia să deprindă dragostea pentru lectură.
De ce este nevoie de suportul adulţilor în acest proces, mai ales atunci când vorbim despre adolescenţi? Pentru că pe tărâmul lecturii fiecare are nevoie să fie ghidat. Copiii vor să cunoască lumea, iar cărţile reprezintă un minunat mod de a face acest lucru. Cărţile sunt ferestre care se deschid către lumi imaginate sau experienţe de viaţă trăite de alţi oameni sau pot să oglindească culturi, religii, istorii, frânturi de viaţă.
Din păcate, studiile arată că la vârsta adolescenţei interesul pentru lectură este mai scăzut. Cărţile clasice sunt de multe ori înlocuite cu cele în format electronic sau articole online, lumea social media câştigând de multe ori în detrimentul lecturii. Din aceste motive, copiii au nevoie să li se ofere oportunităţi atractive pentru a citi.
În parteneriat cu Colegiul Naţional “Ion Neculce” şi Şcoala Gimnazială Nr. 150, organizăm două workshopuri în cadrul cărora vom discuta împreună despre provocările educaţiei la vârsta adolescenţei sau ce strategii putem adopta pentru a-i aduce pe copii cât mai aproape de lumea cărţilor. Au răspuns invitaţiei de a participa la aceste workshopuri trei dintre prietenele Asociaţiei pentru Creativitate, cu largă experienţă în domeniul literaturii şi educaţiei:
– Ioana Nicolaie, scriitoare şi profesor, a scris numeroase cărţi de poezie, romane sau literatură pentru copii
– Magda Cojocea, profesor şi consultant educaţional, membru fondator al Asociaţiei Europene a Profesioniştilor din Educaţie
CONTACT Adresa Colegiul Național ,,Ion Neculce”: Str. Ion Neculce, nr. 2, Sector 1, București. Mijloace de transport în comun Autobuze: 182, 282, 381 Tramvai: 1/10 stația Primăria sectorului 1 Troleibuz: 87 staţia Metrou Basarab Metrou: Stația Basarab, magistralele 1 și 3, Staţia Piaţa Victoriei, mag. 1 şi 2 Secretariat Program de lucru: Luni-Joi 8.00-16.00 Vineri 8.00-14.00 PROGRAM CU PUBLICUL (ELEVI): LUNI – JOI 12:00 – 14:30 PROGRAM CU PUBLICUL (PĂRINȚI): MARȚI 16:00 – 18:00 JOI 08:00 – 09:00
Telefon secretariat: 021 222 41 45 E-mail: ion.neculce@gmail.com Site https://neculce.ro