ANUNT

CANDIDATII ABSOLVENTI AI COLEGIULUI NATIONAL “ION NECULCE” BUCURESTI VOR SUSTINE EXAMENUL DE BACALAUREAT SESIUNEA AUGUST-SEPTEMBRIE 2019 LA COLEGIUL NATIONAL “ION LUCA CARAGIALE” BUCURESTI, INCEPAND CU 21 AUGUST 2019


 

ANUNT

ELEVII CARE SUSTIN PROBA DE COMPETENTE DIGITALE A EXAMENULUI DE BACALAUREAT 2019 SE VOR PREZENTA LA LICEU LA ORA 11:45


 

Programul participantilor la Olimpiada de Limbi Romanice – etapa nationala ⇒ Click aici

Sedinta de instruire a copiilor participanti si a parintilor acestora se va desfasura miercuri,17 aprilie, ora 18.30, la Liceul Cervantes
La sedinta, copiii vor aduce banii pentru transportul cu autocarul, pe care si-i vor recupera dupa olimpiada de la scoala in care sunt inscrisi, pe baza facturii individuale pe care o emite firma de transport. Predarea-primirea banilor se va face cu proces-verbal in care semneaza atat cel care preda, cat si cel care preia.
Ca sa le putem comunica pretul exact al transportului (si implicit suma pe care trebuie sa o aduca la sedinta), este absolut necesar sa stim cat mai repede cati copii nu participa la transportul in comun, fiind dusi de familie la Orastie. 

 


 

Anunt important al MEN privind desfasurarea Olimpiadei de Limbi Romanice – etapa NATIONALA → Click aici


Rezultatele Olimpiadei de Limbi Romanice, etapa sectoarelor Municipiului Bucuresti → Click aici

Acestea se pot gasi afisate si la avizierul centrului de examen Colegiul National Ion Neculce.


 

Stimati parinti,

Conducerea Colegiului National ”Ion Neculce” si Consiliul Elevilor ”Ion Neculce” ne propun prin documentul atasat infiintarea Clubului de Teatru ”Sigma-ART” al Colegiului Național ”Ion Neculce”.

Multumim respectuos pentru aceasta cinste si act de incredere doamnei director Prof. Dr. Catalina OLARU si colectivului de elevi care, voluntar si generos, pun in valoare activitatea noastra.

Documentul atasat urmeaza a ne servi atat scopurilor enuntate in acesta cat si inscrierii Trupei de Teatru la festivaluri nationale precum Festivalul National de Teatru al ISMBucuresti sau Festivalul ”Bunte Buehne”, Fellbach-Stuttgart.
ATENTIE !!!Va rugam sa il completati si sa il semnatipana la data de 30 Martie 2019, urmand a ni-l transmite in original sau scanat, prin e-mail.
Nu incheiem fara a preciza noul PROGRAM de lucru al Clubului de Teatru ”Sigma-ART” al Colegiului Național ”Ion Neculce”:
                    ♦ Vinerea orele 16.00 – 20.00
           Sambata orele 9.00 – 12.00
 
Cu deosebita consideratie,
Echipa Sigma-ART

Rezultatele probei B din cadrul Olimpiadei de Limbi Romanice, etapa sectoarelor Municipiului Bucuresti, desfasurata in 23.03.2019 → Click aici
* Acestea se pot gasi si la avizierul C.N. Ion Neculce.

ANUNT PRIVIND OLIMPIADA DE LIMBI ROMANICE
Elemente de interes extrase din Regulamentulul Specific privind organizarea si desfasurarea olimpiadei de limbi romanice (franceza, spaniola, italiana si portugheza):
 • Proba B se desfasoara in doua etape :

1. proba de intelegere a unui document audio in limba moderna studiata

2. exprimarea orala, cuprinzand atat producerea de mesaje orale, cat si interactiunea orala

 • Atentie! Clasele a VII-a, a VIII-a vor avea proba orala doar la etapa nationala, astfel ca in data de 23.03.2019 vor sustine proba orala doar clasele IX-XII
 • Particularitatile probei de intelegere a documentului audio:

1. documentul audio are o durata diferita in functie de clasa;

2. la clasa a IX-a documentul audio are aproximativ 2 minute si 30 de secunde;

3. la clasa a X-a documentul audio are aproximativ 3 minute;

4. la clasa a XI-a documentul audio are aproximativ 3 minute si 30 de secunde;

5. la clasa a XII-a documentul audio are aproximativ 4 minute

6. documentul audio este ascultat de doua ori de catre toti elevii;

7. inainte primei ascultari a documentului audio, elevii vor avea 5 minute pentru citirea itemilor

8. intre cele doua ascultari, candidatii au la dispozitie 4 minute pentru completarea raspunsurilor/alegerea variantelor de raspuns corecte;

9. dupa cea de-a doua ascultare a documentului audio, candidatii vor mai avea la dispozitie 5 minute pentru completarea, alegerea variantelor de raspuns si finalizarea acestora

 • Particularitatile probei de producere mesaje orale/interactiune orala:

1. la clasele a IX-a si a X-a, timpul de reflectie premergator evaluarii/examinarii este de 10 minute, iar evaluarea/examinarea productiei/interactiunii orale este de 10 minute;

2. la clasele a XI-a si a XII-a, timpul de reflectie premergator evaluarii/examinarii este de 15 minute, iar evaluarea/examinarea productiei/interactiunii orale este de 15 minute.

 • Mai jos puteti gasi atat Anexa la Regulamentul Specific de Organizare a Olimpiadei de Limbi Romanice, cat si distributia pe sali a elevilor ce vor sustine  proba B:

ANEXA Regulament Olimpiada

Sala 14    Sala 15   Sala 16   Sala 17   Sala 18

 


OLIMPIADA LA LIMBA ITALIANA – PROBA ORALA (AUDITIE+ORAL) – proba obligatorie 
Va avea loc Sambata, 23.03.2019, sustinuta de elevii claselor IX-XII. Accesul acestora se va face intre orele 08:00 – 08:30, necesare fiind carnetul de elev sau cartea de identitate.

Olimpiada de limbi romanice – etapa pe minicipiuPrecizari referitoare la depunerea si rezolvarea contestatiilor


 ANUNT IMPORTANT privind Olimpiada de Limba Italiana, etapa sectoarelor, plus alte precizari si organizarea pe sali → CLICK AICI

In data de 18 Martie , respectiv 20 și 21 Martie 2019 va avea loc simularea examenului de Bacalaureat 2019.
Având in vedere numărul mare de elevi și cadre didactice implicate, s-a decis suspendarea cursurilor pentru tura de dimineața.
Tura a 2-a va începe cursurile la ora 13, program normal!

Bună ziua,

Atasam mai jos adresa ISMB nr.4653/06.03.2019 privind continuarea şi în 2019 a programului EURO 200, împreună cu Legea nr.269/2004 privind acordarea unui ajutor financiar în vederea stimulării achiziţionării de calculatoare şi lista documentelor necesare înscrierii în acest program. Vă rugăm să prelucraţi acestă legislaţie cu elevii şi părinţii claselor dvs. şi să consemnaţi acest lucru într-un proces verbal.
Cu stimă,
Secretariatul CNIN

“Avem onoarea de a va invita la  evenimentul de lansare al “giornalino” – “Masca – La Maschera”  nr.3 
de la cursul bilingv  roman-italian din cadrul Colegiului “Ion Neculce” Bucuresti, avand ca tema Centenarulcare va avea loc la sediul Institutului Cultural Italian, pe data de 26 februarie 2019, ora 17,00, intr-o atmosfera de carneval.
Va multumim si va asteptam cu drag.”
invitatie-1 afis A3-1

 

Miercuri, 2o Februarie 2019, se suspenda tura 1 in vederea organizării unei simulări interne pentru proba a treia a examenului de bacalaureat!
Tura  a 2 a începe la ora 13, program normal!
Elevii de clasa a 12 a vor fi prezenți pana la ora 8,30!


 

Dupa “Barul lui Johnny”  si  “Viata ca o poveste”, introducem in REPERTORIUL  2018-2019 al Companiei Teatrale a TRUPEI de TEATRU si  piesa “UNDE SUNT GALBENII MEI” de Ruth Byers (atasat mai jos)

Va fi o eficienta modalitate de stabilire a zonei de ASUMARE de ROL pentru fiecare membru al TRUPEI de TEATRU. Deasemenea, de  IMPACT la PUBLIC:

 

 1.                   TRUPA de TEATRU va prezenta PERIODIC acest repertoriu profesorilor si elevilor Colegiilor partenere:
 2.                   Vom alege impreuna cu doamna Director si alti Prof-Coordonatori, PIESA POTRIVITA pentru festivalurile la care va participa TRUPA de TEATRU.

ATENTIE! Incepand de Sambata,  24 Nov. 2018 ii rugam pe cei ce nu pot ajunge lejer la C.N. Ion NECULCE, unde lucram la Sala de Teatru a acestuia, sa vina la C.G.GOETHE la ora 9.15 pt. a merge la curs cu microbuzul Fundatiei. Vom reveni la C.G.GOETHE cu microbuzul la ora 12.30.

 

Cu deosebita consideratie,

 Echipa Sigma-ART

Sigma-Art Cultural-Artistic Foundation

 

Click aici pentru a descarca piersa “UNDE SUNT GALBENII MEI” de Ruth Byers

 


 

Primăria Municipiului București prin Teatrul Excelsior, în parteneriat cu Societatea Română de Televiziune și Ministerul Educației Naționale, organizează în fiecare an Concursul Național Gala Premiilor Excelsior.

Această activitate constituie una dintre manifestările de mare anvergură prin care Teatrul Excelsior își propune să fie o rampă de lansare pentru tinerele talente, dar și o oportunitate pentru grupurile corale de amatori din întreaga țară de a se întâlni cu profesioniști din sfera muzicală și de a primi aprecierea publicului larg.

În vederea participării la acest concurs, vă rugăm să transmiteți unităților de învățământ din rețeaua sectorului coordonat de dvs., informații privind acest concurs, precum și faptul că au început înscrierile pentru etapa de preselecție a Concursului Național Gala Premiilor Excelsior 2018, eveniment prin care Teatrul Excelsior recunoaște și premiază excelența în cântul coral.

În perioada 12-26 noiembrie 2018, reprezentanții instituțiilor de învățământ și directorii artistici ai corurilor de amatori din România sunt invitați să completeze formularul de înscriere ce poate fi acesat pe: http://www.galapremiilorexcelsior.ro/inscriere, sau să trimită candidatura lor pe adresa Teatrului Excelsior (str. Academiei, nr. 28, sector 1, București).

Gala_premiilor_EXCELSIOR_-___cover[1]

 

 

Puteti vedea aici anuntul oficial de lansare a concursului “Gala Premiilor Excelsior” click aici 

 

 


 

ANUNT → Finantarea granturilor educationale de catre Primaria Municipiului Bucuresti


 

ANUNT → Lista olimpiadelor şi concursurilor şcolare organizate pe discipline de învățământ, aprobate şi finanţate de Ministerul Educaţiei Naţionale, pentru care se vor acorda Premiile Primăriei Capitalei pentru performanţă


 

Anunţ Proiect Granturi PMB


 

ANUNT IMPORTANT: Incepand de LUNI, 08.10.2018, acesta va fi programul scolar: 

 TURA  I: 930 – 1300

TURA II: 1315 – 1825


 

Anunț privind înscrierea, echivalarea doctoratului


                                                       ANUNŢ IMPORTANT                                                

SELECŢIE ÎN VEDEREA PARTICIPĂRII ÎN CADRUL PROIECTULUI ERASMUS “S.P.E.E.D”              

Elevii din clasele a XI-a şi a XII-a , care doresc să participe  la acest proiect , vor depune o cerere în acest sens la secretariat.

      Selecţia va avea loc vineri 14.09.2018, între orele 12,00 – 13,00.

Participanţii la selecţie vor pregăti un eseu motivaţional, în limba engleză şi vor da un test de limba engleză.           


 

 ANUNT → Deschiderea anului scolar 2018-2019 va avea loc Luni, 10.09.2018, la ora 08:30 


 

ANUNT privind programarea testului la limba engleza pentru inscrierea in clasa a IX-a


 

ANUNT test mate-info intensiv lb. engleza


 

PROGRAM  RIDICARE DOCUMENTE CLASA a VIII – a şi ÎNSCRIERE ÎN CLASA a IX – a :

 10 – 12 iulie orele 10 – 18

 13 iulie orele 9 – 12


Adresa OMEN privind organiarea examenelor de corigenta in anul scolar 2017-2018


ANUNTURI privind testul de admitere in clasa a V-a


 

OMEN privind aprobarea Calendarului de administrare a Evaluarii Nationale pentru clasele a II-a, a IV-a si a VI-a in anul scolar 2017-2018


 

aAAdresa ISMB privind programul Euro200 pentru anul 2018


a

Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti, împreună cu Honeywell România, Inspectoratul Școlar al Municipiului București și Universitatea Tehnică de Construcții București organizează în perioada 19.02.2018 – 30.09.2018 competiţia de proiecte inovatoare în domeniul energiei TeCHALLENGE. Concursul se adresează tuturor elevilor de liceu ai instituțiilor de învățământ liceal de stat sau particular din toată țara. Sunt eligibili și elevii care la momentul depunerii aplicațiilor sunt în clasa a XII-a.

Participanții se pot înscrie cu proiecte realizate individual sau în echipă, numărul componenților unei echipe nefiind limitat. Domeniile în care aceștia pot realiza un proiect sunt următoarele:

 • Eficiența energetică (procese industriale, facility management, case conectate, clădiri pasive energetic);
 • Energii regenerabile (eolian, marină, energia valurilor, geotermale, fotovoltaică, biomasă);
 • Tehnologii inteligente (smart grids, big data, smart metering);
 • Orașe inteligente și mobilitate (teritorii pozitive energetic, mobilitate verde, orașe).

 

Premiile oferite pentru elevi sunt:

 • Premiul I – 6.000 lei;
 • Premiul II – 5.000 lei;
 • Premiul III – 4.000 lei;
 • Mențiune – 3.000 lei. Se pot acorda până la 4 mențiuni.

Toate detaliile desfăşurării concursului TeCHALLENGE sunt pe site-ul http://www.techallenge.pub.ro/. Informații suplimentare privind organizarea competiţiei de proiecte pot fi solicitate la adresa de e-mail techallenge@upb.ro.

 

30743204_1777532448978749_3293111572288765952_o

 

 


 

                                                               ANUNT IMPORTANT

Luni, Miercuri si Vineri (23, 25 si 27 Aprilie 2018) tura de dimineata se suspenda in vederea sustinerii TEZEI CU SUBIECT UNIC, orele urmand a fi recuperate ulterior.

Elevii claselor a 8-a si a 12-a se vor prezenta la ora 08:15 pentru a preda obiectele personale la sala de bagaje in vederea participarii la teza cu subiect unic ce se va desfasura pe modelul examenelor nationale.


 

aaaaaaANUNT   IMPORTANT !aaaa   Centrul Educational Dickens

 


 

Eveniment – Saptamana “Sa stii mai multe , sa fii mai bun“, 26-28 Martie 2018. Participantilor li se asigura diplome pentru portofoliul personal (cadre didactice, elevi, comunitate locala). 

Joi, 22.03.2018, la ora 12:00, va avea loc loc testarea de nivel in vederea participarii la cursul de limba engleza Dickens – pentru informatii suplimentare click aici


ANUNȚ Documentele pentru plata alocației de stat pentru elevii care au împlinit 18 ani și care continuă studiile, se depun la A.P.I.S.M.B. ( Agenția pentru plăți și inspecție socială a Municipiului București), în B-dul Magheru nr.7, sector 1.


 

ANUNȚ

OLIMPIADA de Limbă Italiană

ORAL- Faza pe municipiu

Sâmbătă, 10 Martie, 2018, Școala Uruguay

Ora 8:15 – 8:30

 

Catedra de limbi romanice


 

Olimpiada de limba italiana – etapa pe municipiu


 

ANUNȚ SUSȚINERE TEZE UNICE


 

http://www.ecl.org.ro/home/